Florence Foster Jenkins รีวิว “Meryl Streep” โชว์เสียงร้องในแบบของเธอ

Florence Foster Jenkins อาจได้เข้าชิงออสการ์ ครั้งที่20 ประหนึ่ง “Ed Wood” ฉบับนักร้องโอเปร่า

“เมอรีล สตรีป” รับบทนำได้อย่างยอดเยี่ยมใน “Florence Foster Jenkins” อย่างกับ “Ed Wood” ฉบับนักร้องโอเปร่า “Wood” ผู้มีพรสวรรค์ในการสร้างภาพยนตร์ รู้สึกตลกมากที่เขาถูกยกเป็นแบบอย่าง ในเรื่อง “เจนกิ้นส์” อาศัยอยู่กับ “เซนต์ แคล์ เบย์ฟิล” (Hugh Grant) สามีและผู้จัดการของเธอ ในแวดวงสังคมแมนฮัตตันในปี ค.ศ.1940 “เบย์ฟิล” คอยปกป้องไม่ให้เธอได้รับรู้คำวิจารณ์แย่ ๆ พยายามสนับสนุนให้เธอไปถึงฝันถึงขนาดติดสินบนพวกนักวิจารณ์ และทำตามการจินตนาการเพ้อฝันของเธอ โดยจัดหาครูสอนร้องเพลง นักเล่นเปียโน การแสดงแบบส่วนตัว ที่ “The Verdi Club” ที่เธอเป็นเจ้าของเอง แต่ว่า “เบย์ฟิล” ก็มีชู้กับ “แคทลีน เวทเธอลีย์” (Rebecca Ferguson) ที่ภรรยาของเขาก็รู้เรื่องนี้ดี สามีคนแรกของ “เจนกิ้นส์” เสียชีวิตไปด้วยโรคซิฟิลิส และนั่นเป็นสาเหตุที่เธอไม่มีเซ็กซ์อีกต่อไป – หรือนี่คือสาเหตุว่าทำไมเธอถึงอ่านโน๊ตไม่แตกสักที ความหายนะจึงตกอยู่กับ “คอสมี แม็คมูน” (Simon Helberg) นักเปียโนในวงคนใหม่ ที่ได้ยินเสียงร้องอันแสนห่วยของเธอเป็นครั้งแรก

florence-featured
Florence Foster Jenkins

แล้วหนังเรื่องนี้เป็นหนังประเภทไหน ? เป็นหนังที่ใช้ได้ และสนุกเรื่องหนึ่ง ขอบคุณผู้กำกับ “Stephen Frears” ที่คอยรักษาสมดุลระหว่างความตลกและโศกนาฎกรรมได้อย่างละเมียดละไมในบทภาพยนตร์ของ “Nicholas Martin” และสร้างบรรยากาศให้นักแสดงที่แตกต่างกันทั้งสามคนสามารถทำงานได้อย่างราบรื่น

 

“เมอรีล สตรีป” อาจจะได้เข้าชิงรางวัลออสการ์ ครั้งที่ 20 นี้ สำหรับการนำมาซึ่งอารมณ์ขัน ตัวเธอเองร้องเพลงได้อย่างน่าชื่นชม เธอร้องได้ใกล้เคียงกับ “เจนกิ้นส์” ตัวจริง ถือว่าสมบูรณ์แบบสำหรับนักแสดงที่ต้องเล่นในบทที่แปลกใหม่เช่นนี้ และ “เมอรีล สตรีป” ยังทำให้คุณคล้อยตามไปกับการแสดง เธอทำให้คุณเข้าถึง “เจนกิ้นส์” แม้กระทั่งเมื่อโลกความเป็นจริงกระแทกประตูปิดกั้นโลกจินตนาการของเธอ

FLORENCE
FLORENCE

และเป็นไปตามคาดหมาย “Helberg” ในบทของ “แม็คมูน” ที่นำพาเสียงหัวเราะ และนักเปียโนที่ประหม่าต่อหน้ามาดามฟลอเรนซ์ ผู้ปราศจากพรสวรรค์ทางด้านดนตรี และเมื่อตัวเขาเป็นนักเปียโนคลาสสิคที่มีความสามารถ เขาทำให้คนดูรับรู้ถึงความอับอายของ “แม็คมูน” เมื่อต้องแสดงในที่สาธารณะกับมาดามผู้นี้ สิ่งที่น่าประหลาดใจอย่างหนึ่งคือการที่เขาพยายามเก็บงำความรู้สึกของ “แม็คมูน” ที่มีต่อ “เจนกิ้นส์” กระทั่งเขารู้สึกชอบเธออย่างเห็นได้ชัดจนเรารู้สึกได้ ตัวเขาก็ต่อต้านมันไม่ได้

FLORENCE
FLORENCE

“Grant” หนุ่มเจ้าสเน่ห์ครั้งนี้เขาลุ่มลึกขึ้น มืดหม่นขึ้น และเสี่ยงมากขึ้น เขาทำให้ตัวละคร “เบย์ฟิล” ซับซ้อนขึ้น จิตใจที่แตกร้าวดั่งตัวละครของเช็คสเปียร์ ผู้ซึ่งคอยปกป้องภรรยาของเขา แต่ไม่มีใครปกป้องเขาจากสังคมที่ไม่เคยแยแส “Grant” แสดงให้เห็นอารมณ์ตึงเครียดของ “เบย์ฟิล” และความน้อยใจต่าง ๆ ที่เขาเก็บซ่อนไว้ในใจ ในช่วงขณะหนึ่งที่เขาถอดวิกผมของภรรยา ประคองเธอลงบนเตียง และโอบกอดเธออย่างใกล้ชิดโดยปราศจากเซ็กซ์ “Grant” เผยให้เห็นชายคนหนึ่งที่ยังคงอ่อนแอในขณะที่ต่อสู้กับตัวเอง ถือเป็นทิศทางใหม่ในความสำเร็จทางการแสดงของ “Grant” ในอนาคตอาจมีบทบาทท้าทายรอเขาอยู่

ดังนั้นคุณจึงยกโทษให้กับความผิดพลาดของภาพยนตร์เรื่องนี้ กับการแสดงที่น่าขนลุก เช่นเดียวกับที่คุณยกโทษให้เจนกินส์ที่เสียงของเธอไปปะทะกับ Mozart, Verdi, Brahms และ นักประพันธ์เพลงคนอื่น ๆ Caruso และ Cole Porter ถูกยอมรับจากแฟน ๆ และ David Bowie บันทึกเสียงให้ “เจนกิ้นส์” “The Glory of the Human Voice” คือหนึ่งในสิ่งที่มีค่าที่สุดของเขา มันมีเหตุผลที่เรื่องราวของ “เจนกิ้นส์” ได้ถูกเล่าขานบนเวทีต่าง ๆ ในแบบดราม่า-มิวสิคคัล ผู้เขียนเดาว่าเวอร์ชั่นนี้จะถูกตราตรึงอยู่ในใจของหลาย ๆ คน ขอแนะนำ ดูตัวอย่างหนัง หรือ หนังเต็มเรื่อง hdmoviesthai.com ที่นี่ พร้อมให้บริการ ดูฟรี

21 thoughts on “Florence Foster Jenkins รีวิว “Meryl Streep” โชว์เสียงร้องในแบบของเธอ

 1. Thanks for revealing your ideas. I might also like to convey that video games have been ever evolving. Today’s technology and revolutions have served create practical and fun games. These entertainment games were not that sensible when the concept was first being tried. Just like other kinds of electronics, video games as well have had to evolve through many decades. This itself is testimony towards the fast progression of video games.
  https://twitter.com/vestapugh
  http://www.sexybang.top/gal/2145.html
  http://noobogames.com/viewtopic.php?f=9&t=263772
  http://liza-andronikovatmr.tumblr.com/

 2. The Number of Referring Domains Has a Very Strong Influence on Rankings

  You may have heard that getting backlinks from
  the same domain has diminishing returns.

  In other words, it’s better to get 10 links from 10 different sites than 10 links from the same domain.

  According to our analysis, this appears to be the case.
  We found that domain diversity has a substantial impact on rankings.

  Google wants to see several different sites
  endorsing your page. And the more domains that link to
  you, the more endorsements you have in the eyes of Google.

  In fact, the number of unique referring domains was the
  strongest correlation in our entire study.

  Key Takeaway: Getting links from a diverse group of domains
  is extrem

 3. The governor of Anambra State, Chief Willie Obiano has donated his salaries to the less privileged members of the
  society. Disclosing this in Awka at the weekend, Governor Obiano
  pointed out that he had sent a written instruction to his
  Principal Secretary, Mr. Willie Nwokoye to implement his wish with immediate effect.

  The governor’s directive followed his long practice of philanthropy and public spiritedness which had informed his
  earlier decision to donate his salaries tothe churches since he took
  his oath of office on March 17, 2014.

  “I have been donating it to the church since I became a governor,” governor Obiano explained and further pointed out that he figured that giving it
  to the underprivileged people in the society through properly structured
  charity organizations would make for more impact.

  Speaking further, the governor said, “After spending many fruitful years in leadership positions in the private sector, I earn enough pensions to sustain the needs of my modest family. So, I felt that my salary would be more useful if it puts a smile on the faces of some underprivileged members of society to whom the smallest amount of money would make a huge difference.”

  The governor further observed that he and his wife had always
  been deeply involved in charity and philanthropy, long before they went into public
  life. According to him, his administration has
  always carved out a place for the underprivileged members of the society, awarding scholarships to physically challenged students in the state and setting up a Rehabilitation Center for
  the destitute in Nteje, Oyi Local Government Area.

  “We have picked up many destitute people, including mentally disturbed people whom we re-united with their families after healing and rehabilitating them to normalcy. We shall continue to lend a helping hand to people in need as long as the Lord provides us the resources and the good health to remember our obligations to Him,”
  Governor Obiano enthused.

  Indeed, since he assumed office as the governor of Anambra State, Chief Obiano has continued to blaze a
  worthy trail in humanizing governance. The governor’s peculiar
  approach to responsive leadership is anchored on his short maxim that “ana alu olu, ana alu madu,” which loosely translates to “when we are busy fixing things, we should also remember to fix lives.” The governor’s
  many critical rescue efforts to victims of road accidents, domestic fire
  accidents and people living with disability is common knowledge.

 4. Thank you for some other informative website. Where else may I get that type of info written in such an ideal way? I’ve a mission that I’m just now operating on, and I’ve been on the look out for such information. ceddgccgdfac

 5. I am just seeming both for blog sites which give independent, nutritious commentary on all difficulties or blogging sites which have a liberal or droppedwing slant. Thank you.. ceaedfbcgkae

 6. Magnificent beat ! I wish to apprentice even as you amend your site, how could i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I were a little bit acquainted of this your broadcast offered bright transparent concept daeacdgedckf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *